donderdag 5 juli 2012

Totaal-itair

Nederland profileert zich internationaal (met steun van VVD & CDA) als totalitair (dus zeeeeer betrouwbaar) land. Als Nederland in de EU-ROT-OP iets belooft, vraagt 'de kamer' om uitleg, maar is machteloos, want de demissionaire regering, zegt gewoon: zoekhetuit, wij doen wat we doen.

Vandaag (bijna elke dag der laatste 10 weken is er wel zo'n voorbeeld) ging het over de JSF.
Kamermeerderheid TEGEN verdere bodemloze-put-vulling richting JSF en Hillen zegt doodleuk: zien we na 12 september wel.

Tegenvoorbeeld: iedere Nederlander onder driemaal modaal zegt: hoezo betalen wij real Madrid's schulden en die van Panathinaikos? De Kamer sprak zich uit voor dat idiote ESM-gedoe en de regering zegt: OK, gaan we doen (en we stellen het NIET uit tot na 12 september).

Wie is er hier abuis? Beatrix natuurlijk en haar kleinzoon Mark Rutte (M/V).

Inconsistentie en inconsequent gedrag is des regerings privilege (vanaf Rutte). Maar dat geeft niks want wij (=Rutte) regeren (waarschijnlijk zelfs bedoeld als: bij de gratie van de god).

Sinds de val van het kabinet (in 2012) is Nederland dus een totalitaire staat, waarin een regering die niet meer mag regeren, bepaalt wat er te regeren valt. Even ten overvloede: dit was een minderheidskabinet van vvd en cda met als stemverstrekker de pvv. Over drie jaar is iedereen dit vergeten, dus daarom benoem ik dit nog maares even.

Nederland verkwanselde de laatste 10 weken tientallen miljarden (illegaal) aan een volkomen idioot instrument dat heet Economisch Stabliteits Mechanisme, ofwel ESM. Dat ESM is nog niet eens (per heden) legaal EU-wettig, maar in een totalitaire staat is dat uiteraard geen probleem. Immers, zat 3e rangs-economen die vooral hun CV reinigen van alle zaken die de crisis hebben veroorzaakt (ongeveer 99,5% der nederlandse economen en 100% van de economen die voor praatprogramma's worden uitgenodigd en daar hun 'mea culpa' ontkennen (Rudink, Rijkman Groenink, Zalm, Heertje sr.) om kort te gaan: alle financiele (would be) economen van Nederland die zich nog niet tegen flitskapitaal, opties, short gaan, CDO's en dergelijke hebben uitgesproken. Ik zei al: 100% der financiele economen in Nederland (tenzij ik een behoorlijk paper heb gemist de laatste 2 jaar, waarvoor mijn excuses, deze papers zijn immers slechts bereikbaar voor adepten (gratis) dan wel voor geld (dus niet voor mij).

Over openbaar gesproken....

(Geeft het volk brood en Olympische Spelen en niemand zeurt meer over inhoudsvol debat
ehhhh, debat is toch Johan Derksen tegenover Ruud Gullit?, Toch?, of is het de bedoeling dat tijdens het EK voetbal, de Tour de France en het Olympisch -Grieks- spelgebeuren, alle ECHTE beslissingen worden genomen door niet gekozen/afgedankte/demissionaire/corrupte/eurofiele/'regeringen'?)

Precies

Nou dan Niet DAN?



Geen opmerkingen: