vrijdag 15 juni 2012

Economisten

Vanavond weer zo'n 'kijk-mij-eens-aantrekkelijk-zijn' economistische hooglerares bij Nieuwsuur die ook al bevangen is van de 'hoe-helpen-wij-Europa-in-zo-kort-mogelijke-tijd-naar-de-verdommenis-koorts'.

Ongetwijfeld studeerde/leerde/had ze les in/ging ze naar school/college in een VVD-vriendelijke universiteit, of erger, een HBO-met-master-opties. Ik schat Nijenrode, Rotterdam of Tilburg.

Het gedoe in de EU rond de 'loser'-landen GR/IT/FR/SP/POR (Ierland is nooit loser geweest dus nu ook niet) vertoont steeds meer trekken van een drama (en daar weten die GR en IT-mensen heel veel van, ze zijn immers de bakermatten van het schrijven/dichten over het begrip 'drama'.

Bovengenoemde landen dienen zo snel als contractueel mogelijk is de EU te redden door als de wiedeweerga te verdwijnen uit de eurozone, zoals die kennelijk heet. Niemand vraagt zich bij al die EURO-masochistische Traumerei af hoe het zit met EU-leden die NIET tot die eurozone behoren: Het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en dan vergeet ik nog bijna Noorwegen dat helemaal geeneens geen LID is van de EU, dus ook niet van de EuroZone... Moet wel ENORM slecht gaan in al die landen, want zonder EURO, aldus de eurofiel, kan geen economie bestaan. TOCH? Ja, dat zeggen ze allemaal en spiegelen ons in hun eurofiliteit een drama (D R A M A) voor. Krankzinnige onzin.

Voorwaar ik zeg u:

  • Ja, als je klungellanden een cadeau geeft door ze een 'harde' valuta te gunnen, dan gaan ze dingen kopen/importeren, die ze daarvoor nooit hadden KUNNEN kopen met hun Lire, Peseta, Franc, Drachme en Escudo. De 'sterke' Euro-landen (waaronder NL) hebben 10-12 jaar zwaar geprofiteerd van deze 'EU-wide' gepresenteerde subsidiepolitiek. En dan vertellen ze hedentendage dat de EURO voor die 'sterke' landen HEEL erg waardevol is geweest (maar vergeten ze ambtshalve te melden dat al die voordelen nu in termen van 'garanties' hen weer ontvallen. Hoezo voordelen? In Nijenrode, Rotterdam en Tilburg (o.a.) kunnen ze niet tellen!
  • De EU-klungels (onbetwiste kampioenen wat betreft NOOIT belasting betalen) vergaderen zich suf en trekken miljarden EURI aan van sterke eurolanden, om deze miljarden vervolgens in de bodemloze put van euro-klungellanden te storten. Altijd in het weekend, is jullie dat ook al 40 jaar opgevallen, zoals afgelopen weekend richting Spanje? Op een reaktie van 'DE financiĆ«le markten' wordt met spanning gewacht ('s maandags na de volgende EU-steun-blunder). En ja hoor, na 2 dagen is het weer 'business-as-usual' en WINT 'DE financiĆ«le markt' en verliest de EURO-landen-burger. 1 keer dom zijn is, als je bij de in voorgaande zinnen benoemde universiteiten werkt OK, maar het duurt nu al JAREN! Zelfs op de Tilburgse ZULO moeten ze toch kunnen bedenken dat flauwekul flauwekul is? TOCH? Nee dus. Helaas.
  • En maar oproepen tot bezuinigen. Na de recente Spanje-blunder van de EU (kost maar een luttele 100 miljard) acht het CPB (centraalplanbureau) een extra 25 miljard aan NL-bezuinigingen erreg nodig... Ja, gratis geld weggeven kost wat (en er iets van terug krijgen? Dacht ik niet, die rasklungel JK de Jager -OOK CDA- beloofde vorig jaar nog dat Griekenland ALLE schulden zou terug betalen. Klopt, maar de terugbetalers hebben GEEN grieks paspoort).
  • En maar weer zo'n traditionele econoom-achtige op TV laten babbelen, die nog steeds (ja, een beetje dom) denkt dat hij/zij met zijn/haar opmerkingen toch wel een leuke baan zal krijgen in de nabije toekomst.. Ik vermoed Brussel.
  • Ik zeg ELKE politieke partij vaarwel, die probeert met onzin zetels te winnen, waarbij onzin is gedefinieerd als: de EURO MOET overleven, want zonder de EURO ontstaat er chaos. Die partijen hebben ECHT een oogarts of KNO-arts nodig, waar hun zintuigen kennelijk onvoldoende funktioneren. De EURO ligt al jaren aan het infuus op de Intensive Care. Ik hoop op stroomuitval en een niet-funktionerend nood-aggregaat.
  • Vanaf 1999 roep ik al, met steeds toenemende en door 'de politiek' aarzelend geaccepteerde bewijskracht, dat de EURO ons aan de bedelstaf brengt. Elke dag langer met de EURO is een nieuwe nagel aan onze economische doodskist. Maar in de NL-ZULO's (zeer uitgebreid lager onderwijs, ook wel bekend als universiteiten) valt het kwartje niet. En zelfs dat kwartje is ons ontnomen. We moeten het doen met 20 EURO-cent.
  • Vertel: waar in dit verhaal zeg ik iets dat incorrect is? Wat zich door de feiten belachelijk maakt? Korte-termijn-winst is economisch ongezond, want het verbloemt de zekerheid van lange-termijn-verlies.
  • Ik wens jullie sterkte in de komende 'magere' jaren. Is wel goed voor de lijn natuurlijjk...

Geen opmerkingen: