woensdag 2 november 2011

Politieke ..... ehhh .... incompetentie uiteraard


Van der Staay (SGP) gezien gisteren bij P&W? Goed verhaal van vdS: Politiek gaat niet over individuen. Politiek maakt wetten en verandert deze waar ze niet OK blijken. Politiek gaat NIET een Mauro-individu dagenlang onderdeel van het debat maken. WIJ (SGP) doen daar niet aan mee. Was ik (ik ben nu weer mezelf) toch altijd tegen deze christen-fundamentalisten, maar ben het op dit punt GEHEEL met ze eens. Mauro is slachtoffer van NL-wetgeving. Als je het daar NIET mee eens bent, dan stem je toch, ga ik van uit, effe wat anders de volgende keer dat je weer mag? NIETDAN?

Griekenland,
Dit verhaal wordt IETS langer dan het vorige. Vorige week een 'akkoord' in Brussel. Dit akkoord gaat het dus nooit worden. Ik ga voor inhoudelijk:
  • Sarkozy, Merkel en Berlusconi (inmiddels ook Papandreou) zitten nog ca 1/2 jaar in funktie. Waarom gaat de EU een Akkoord sluiten (onder invloed van voorgenoemden), waar in 3 tot 4 landen over een half jaar een andere regering de lakens uitdeelt? Dit argument heb ik de laatste dagen (tot en met vandaag) niet horen noemen. ERG erg!
  • Banken gaan (van HUN leningen) 50% afboeken ten gunste van Griekenland, aldus het Akkoord. Netto is dat dus ongeveer de helft, omdat niet alleen BANKEN Griekse afboekleningen op hun balans hebben staan. Vraag: Waarom zijn (in het Akkoord) niet ALLE (private) geldgevers betrokken? Dan had 50% ook daadwerkelijk 50% geweest... Overigens had de banken-afboeking ca 75% moeten zijn. Immers, die Griekse en andere zooi is (op jullie balans, en volgens accountants-regels) toch niet meer dan 25% van de nominale waarde waard toch?
  • Pensioenfondsen en andere Niet-banken-beleggers, hebben ook het een en ander aan Griekse leningen in portefeuille. Die horen dus ook bij de private beleggers. De EU-land-baasjes/'regeringsleiders' snappen dat niet en denken slechts aan BANKEN. Een fout die hulpverleners wel vaker maken (dank voor die ingeving Freek).
  • Het IMF schijnt onderdeel te zijn van de besluitvorming (over democratie zullen we het vanaf hier maar niet meer hebben, want democratie valt niet onder de EU/Trojka-regels. Het IMF is goed in het opleggen van idiote neo-liberale regeltjes, die (bewijsbaar, lees uw literatuur, niet die van uw favoriete dagblad, maar van hetgeen uit onderzoek blijkt -Stapel uitgezonderd-) nooit ECHT hebben gewerkt. Het IMF denkt simpel (het woord simplistisch 'comes to mind'), het IMF denkt: geen handelsrestricties voor arme landen, voor ONS, liberalen, natuurlijk WEL, dus [zeg ik] die arme sukkels ALDAAR moeten handelsrestricties inleveren, alvorens zij een lening van ons krijgen die zij daarna, want dat is deel van het plan, NOOIT meer kunnen aflossen, waarna WIJ [zegt het IMF] de touwtjes in handen hebben/krijgen [ik zei eerder al dat democratie in deze totaal niet aan de orde is] en DIE LANDEN kunnen dwingen ALLES te doen wat wij (ik heb het bij 'wij' nu over het IMF) ze voorschrijven. In Griekenland bijvoorbeeld: WEG met die Gyros/Souvlaki en andere lokale onzin. McDonalds moet het zijn, Cola moeten ze drinken en staatspensioen is al helemaal uit den boze (op dit laatste punt geef ik ze overigens gelijk: bedenk dat de 'probleemlanden' in de Eurozone allemaal een pensioenstelsel kennen dat hoofdzakelijk bestaat uit het verschaffen van een staatspensioen, dit gaat dus over Duitsland, Frankrijk, Italie, Griekenland, Spanje, Ierland en NIET over NL, over het UK en nog [slechts] een paar overige landen). Dat pensioen van de staat kost wat. Wat heet: dat kost gigantisch! Wat heet: dat KENMERKT [afgezien van corruptie en clientelisme] deze landen. Dat uit zich in belastingen en bij gebrek daaraan in leningen, ofwel staatsschuld). Foutje dat al sinds de jaren 50 bekend was, kennelijk niet bij de EU-politici.) Waar was ik..oh ja... Het IMF schijnt onderdeel te zijn van de besluitvorming en bepaalt DUS alles, want het EU-gremium is volkomen gespeend van enigerlei kennis van hoe de (financiele) wereld hedentendage in elkaar steekt. Het IMF stelt/eist dus: niet meer dit, maar dat. Een en ander volgens hun US-getormenteerde voorlobben. Zielige types, die wij 'een plaats' hebben geboden in de EU, waardoor wij dezelfde richting opgaan als de VS die al 40 jaar lang last hebben van het fenomeen: 'lenen is GOED, aflossen is FOUT'. Mijn excuses als de () en de [] niet altijd helemaal korrekt in de voorgaande tekst zijn doorgevoerd. (tWas ook wel een moeilijke en lange zin).
  • Het EU-potentieel verdient niet veel meer dan VMBO-laagste niveau-kwalificaties. Er is -uiteraard- niks mis met mensen met een dergelijke kwalificatie, maar die zitten meestal niet aan de beleids-knoppen. Deze EU-knuppels -helaas- wel. En ze krijgen nog een belastingvrij salaris ook, dat daarnaast sowieso veel te hoog is, 1000 euri is al heel wat voor deze simplistici. Geef ze allemaal es een bijstand-uitkerinkje, uiteraard zonder kostenvergoedinkje en zonder EU-OV-jaarkaart en (ZEKER) zonder 'first class-tickets' in de private vervoers-economie. Ik wed dat ze na 1 week met hangende pootjes smeken om vergiffenis, vanwege hun onvergeeflijk a-sociale gedrag, maar dat terzijde. Kortom: ze zijn extreem dom. Het lijkt wel EU-aangeboren. Mijn zwager zou daar eens een bio-genetisch onderzoek aan kunnen wijden. Ik weet het antwoord al bij voorbaat: ze zijn dom en vanwege deze kwalificatie geselekteerd voor hun funktie! Erg he, dat jij dat toelaat!
  • Het moet uiteraard anders. In het navolgende doe ik wat (EU-onacceptabele en daarom wellicht) interessante voorstellen:
  • Nationaliseer ALLE EU-banken (this minute). Lijkt eng, maar is volkomen rationeel. Immers: wat kost dat? Peanuts ten opzichte van de 2000 miljard-steunoperatie-garantie-verklaring, die moet worden opgebracht door 'de sukkel-burger' die nooit wat weet en overal tegen is, maar wel betaalt en niet eens mag zeggen of hij/zij het daarmee eens is. Ik leg uit: Banken hebben ca 5-10% eigen vermogen. Een boel daarvan is 'reserves' en andere accountants-onzin. Ik houd het op 'een paar procent aandelenvermogen'. KOOP DAT OP, ofwel, bij decreet, NATIONALISEER die hap. Frankrijk ging ons -tig keren voor in voorgaande decennia. Herlees de geschiedenis, ik vertel geen onzin. Met banken 'in eigendom' verwerft enig EU-land dividenden, schaft bonussen uiteraard METEEN af, behoud de N.V-struktuur van al die banken (is immers 'slechts' eigenaar, maar heeft wel ALLE macht. Macht om AL DIE BANKEN te dwingen nuts-/spaarbank te worden, GESCHEIDEN van risicovol gedoe, zoals: fusies en overnames (wordt veelal -75%- niks), valutaspeculaties (hebben ze geen verstand van), risicovol beleggen in Griekenland enzo (need I say more?), waarna de speculant de risico's draagt en -in het Griekenland-Frankrijk-Spanje-Portugal-Ierland-geval gewoon ALLES verliest en OOK arm is. De 100%-aandeelhouder, de Staat, weet dit en legt de verantwoordelijkheid voor gokken bij de gokkers. MUCHO DINEROS voor de staat zijn het resultaat. Mijn ding is: ontneem BANKEN hun speeltje (burgertje-neuken) en alles komt goed.
  • Veel meer is niet nodig, behalve dat LANDEN, die niet hun Master-diplomaatje hebben gehaald, gewoon besluiten: tis goed geweest, maar nu gaan we weer gewoon gewoon doen, ofwel (al dan niet na referendum), we hebben 10 jaar geprofiteerd van 'kletskoek', nu gaan we weer 'onze eigen gang', ofwel: GEEN EURO meer voor Griekenland, voor Frankrijk, voor Spanje, voor Portugal (en misschien OOK voor DUITSLAND, alle reden toe, gezien de historie)...
Ik sluit af: De 'de Grauwes', de 'S. van wijnbergens', de 'Ruttes/JK de Jagers' zijn bezig hun academische VAK (muv Rutte) , dat al 40 jaar niet meer bestaat, te 'redden'. HUN VAK, ofwel hun bestaan, hangt af van zinvolheid. Monetair-economen en zij die zich in die schaduw anders noemen, zijn TOTAAL INCOMPETENT, om de huidige crisis op te lossen. Luister niet naar deze economische 'demons'. Zij zijn geen sop en geen kool waard. Zij zijn de facto 'zombies', goed voor een 'B-film', maar verder niet de moeite van het bezoeken/beluisteren waard.

IK WEET dat jullie het voorgaande niet geloven. OK. Over 2,3,4,5 jaar praat ik jullie weer bij.
In the meantime: GELOOF GEEN econoom (behalve mij uiteraard).

Geen opmerkingen: