vrijdag 15 juni 2012

Uitklapurinoir

Volgens mij een nieuw woord. Ik kon het althans niet ge-googled vinden en wij geloven toch altijd internet nietwaar? Een nieuw woord dus en een heel belangrijk woord dezer dagen met al dat gezijk over voetbal.

Een uitklapurinoir hoort thuis in elk huis waar ook mannen (mogen) komen. Voor huizen waar slechts vrouwen huizen (bijvoorbeeld vrouwenhuizen) is een uitklapurinoir ongeschikt. Dergelijke huizen lijden aan man-discriminatie. Immers, in dergelijke huizen is de WC, dan wel het toilet, een typisch vrouwelijk en daarmee man-discriminerend vertrek. Ik leg uit: kom je in zo'n huis en wil je van het toilet gebruik maken, dan is er slechts die toiletpot (met bril), welke ontbrild dient te worden om het mannelijk gemak hygiënisch te dienen. Dus doe je (als man) de bril omhoog (want de vrouwen zitten ook graag droog), maar dat lukt niet. De bril kan niet verticaler dan 85º en daarna neemt de zwaartekracht het over en klapt (de bril dus) weer in horizontale stand. Gedoe alom. Met de ene hand tracht je (als man dan) de bril verticalistisch te houden en met de andere hand bestuur je je geslacht ter urinale ejaculatie. Erg ongemakkelijk. Nog afgezien van het gespetter op de zwart-wit marmeren plavuizen die het toilet rijk is. Er IS een oplossing....

De oplossing is het uitklapurinoir, dat zich met 1 druk op 1 knop uit enigerlei muur van het toilet openbaart. Waar eerst nog een maagdelijke muur was, is die nu veranderd in een mannenbastion. Geen 2 handen meer nodig. Die ene hand van zojuist kan zich nu met andere zaken bezig houden. Ik noem: een cigaret, sigaar of pijp omknellen, je (hoofd-)haar fatsoeneren, krabben waar dat nodig is, grafitti spuiten waar witte tegels resteren (ook wel 'toilet poetry' genoemd), mobiel bellen, een tweet componeren, kortom alle dingen die je met 1 hand kunt verwezenlijken.

Ik loof hierbij een MAGNIFIEKE prijs uit voor een design-uitklapurinoir! Nederland, laat zien wat je waard bent, want voetballend gaan we de komende jaren toch geen deuk in een pak boter/margarine slaan/schieten.

Geen opmerkingen: